Mars - Månedsslutt

Tema i mars var formingsaktivitet, nærmere bestemt: lage påskepynt!

I tillegg hadde vi flere turer, både i nærmiljøet og lengre turer.

Bibliotektur til byen

I begynnelsen av måneden var vi på en fin tur til byen, vi var på biblioteket og vi tok lunsj på Gjest Baardsen kafeteria. Etter spising av matpakker ble det populært å få smake kanskje byens beste kanelboller. Vi brukte god tid på både biblioteket og på kafeen.

Barna satt samlet rundt ett bord og leste og byttet bøker, de er kjempeflinke å dele på bøker og følger nysgjerrig med når de blir lest for :) Etter mange opplevelser var det noen som ble så trøtte at de sov godt på bussen på vei hjem.

Foreldrekafe

Barna sang mye på noen vintersanger som de øvet på til foreldrekafèen, det var veldig stor stas når vi skulle ha foreldrekafe sammen med de to andre familiebarnehagene på Flatåsen. Barna hjalp til å flytte bord og stoler slik at det skulle bli plass til alle foreldrene som skulle komme, og de øvde på sangene og var veldig spente da de skulle synge for foreldrene sine.

Kjempeflinke var de og Fader Jakob på hele seks språk gikk unna, det er barn fra 1- 5 år i gruppene, og de yngste lærer også fra de eldste, og alle hadde gledet seg til applausen! Og det fikk barna som fortjent :)

Forming

Barnegruppa liker veldig godt å male slik at det er ingen tvil om at vi må vektlegge kunst gjennom hele barnehageåret. Når maleduken takes frem og det skal males er de kjempeivrige til å hjelpe hverandre med å ta på maleforkle og de gleder seg og er veldig tålmodige.

Spesielt artig syntes de det var å få prøve t-skjortene når de var ferdige og tørket.

Tur til Voll gård

Like før påske tok vi turen til Voll Gård, gjetekyllingene var artig å se på og de fikk også klappet dem. Barna syntes spesielt de små geitekyllingene var søte, de var også bare 4 uker gamle. Ellers likte de å løpe sammen med både høner og hanen ute på gården.